Cetatea Sighisoarei
Sighişoara este un oraş aflat în judeţul Mureş, situându-se foarte aproape de intersecţia celor 4 mari judeţe, Harghita, Mureş, Sibiu şi Braşov. Oraşul nu este deloc mare, trăind în acesta aproximativ 32 de mii de locuitori. Acesta însă îşidublează populaţia pe durata festivalului medieval datorită turiştilor ce vin în număr mare în fiecare zi în Sighişoara.
În locul unde se află astăzi Sighişoara în trecut se găsea cetatea dacică Sandava,existând dovezi că aceasta datează încă din anul 100 după Hristos.
Oraşul Sighişoara a fost întemeiat de colonişti germani care au fost aduşi de către regele Ungariei din acea perioadă (secolul al 13-lea) .
În decursul anilor oraşul medieval a fost lovit de foarte multe valuri de popoare migratoare, precum marea năvălire tătară şi mişcarea habsburgică, cetatea suferind foarte mult în urma acestora. Iniţial cetatea era alcătuită din 14 turnuri şi 4 bastioane, momentan existând doar 9 turnuri şi 3 basioane.
Breslele meşteşugarilor din Sighişoara aveau fiecare câte un turn în care îşi puteau desfăşura meseria cu mai multă uşurinţă. Din păcate în anul 1884 breslele au fost desfiinţate din cauza faptului că îşi pierduseră semnificaţia.
Principalul obiectiv turistic al oraşului Sighişoara este cetatea medievală aflată pe un deal din centrul oraşului, însă sunt multe alte obiective cu o semnificaţie extrem de importantă.